Koepel

woensdag 24 februari 2010 19:06

Nog maar 7 dagen / 1 week

 

Gisteravond vond het debat plaats dat werd georganiseerd door de Koepel. De organisatie die de belangen van huurders proberen te behartigen. Namens de ChristenUnie mocht ik deelnemen aan het forum, samen met de lijsttrekkers (en een andere nummer 2) van de andere partijen.

 

Er waren een aantal opvallende zaken aan het debat. Allereerst zat de zaal wel vol, maar een procent of tachtig van de aanwezigen waren aan politieke partijen gelieerd. Heel veel kandidaatraadsleden waren present om hun forumlid mentaal te ondersteunen. Sommigen vonden het nodig om aan het debat deel te nemen. Enkelen waren zo eerlijk om te vertellen dat ze bij een partij hoorden, anderen deden het voorkomen alsof ze neutraal aanwezig waren. Dat laatste vind ik persoonlijk wat flauw; wees dan eerlijk.

 

Over de inhoud van het debat kan ik ook kort zijn. Bijna alle partijen hielden zich op de vlakte. Er werd veel gesproken over onderwerpen waar de raad nauwelijks tot geen invloed op heeft. Zoals bijvoorbeeld de omvang van het politiekorps in onze gemeente. Iedereen is het er wel over eens dat we liever meer blauw op straat zouden zien. Enkele bewoners lieten duidelijk merken weinig verwachtingen meer van de handhaving te hebben. Dat baart op zich wel zorgen. Misschien moeten we dat signaal ook nog maar een keer aan Den Haag overbrengen.

 

Verder had ik het idee dat enkele ideeën van de ChristenUnie wel grond vonden. Ik had me verdiept in specifieke lokale oplossingen, waarvan ik enkele naar voren kon brengen. Leuk was bijvoorbeeld de opmerking van directeuren van coörporaties dat ze het energielabelwaarde van woningen die ze te huur aanbieden op de site zullen zetten en meer aandacht zullen geven, om de huurder beter voor te lichten over de te verwachten energiekosten, nadat ik daar een opmerking over had gemaakt. Daarnaast vielen buurtconsulenten, betere loketfuncties en woonlastenwaarborg in goede aarde.

 

Ik vind het leuk om aan dit soort debatten deel te nemen, om de ideeën en het belang van de ChristenUnie naar voren te brengen. Hopelijk dat dat kiezers over de streep gaat trekken.

 

ChristenUnie: Debatteren met plezier

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden