Opgewarmd

vakantiezaterdag 10 juli 2010 11:05

Nederland is opgewarmd. De temperatuur is al meermaals boven de 30 graden uitgekomen de laatste weken, ook in mijn werkkamer. Tegelijkertijd brengt ook de voetbalgekte de nodige verhitting met zich mee. Als wethouder ben ik inmiddels ook opgewarmd, heb zo nu en dan verhitte discussies mogen voeren met mensen. Gelukkig is er tot op heden niemand over de kook gegaan.

De afgelopen tijd heeft een nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie (MFA) in Stadskanaal-Noord de nodige aandacht gevergd. Sinds mijn beëdiging ben ik als wethouder coördinator en politiek verantwoordelijk voor het te verrijzen gebouw. Op 21 juni had ik mijn echte vuurdoop in de gemeenteraad, waarbij uiteindelijk goedkeuring kwam voor het totale project. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan bestemmingswijzigingen voor zowel de sportvelden als het nieuwe gebouw. Daarover wordt veel gecommuniceerd met de omwonenden en de wijkraad, in de hoop in gezamenlijkheid voor iedereen het beste resultaat neer te zetten. Zojuist mocht ik ‘een buurvrouw van de MFA’ ontvangen in mijn kamer die de nodige vragen had. Op zo’n moment besef ik hoe mooi mijn baan is dat ik zo direct invloed kan hebben op het leven in onze gemeente.

Dat is ook het geval rond kwetsbare jeugd. Afgelopen week ben ik afgereisd naar Groningen om daar in gesprek te gaan met wethouder Jannie Visscher over geld voor een 24-uursopvang voor jongeren met de nodige problemen. Als centrumgemeente krijgt Groningen de middelen om de beste opvang te realiseren voor de verschillende regio’s. We hebben in Stadskanaal al een instelling voor wat lichtere problematiek maar komen er steeds meer achter dat we ook voor wat zwaardere gevallen een plek zouden moeten creëren. Het is dan mooi om dan te zien dat er begrip is voor de Stadskanaalster situatie, waardering voor onze inzet, en er openingen zijn om ook werkelijk wat moois neer te gaan zetten.

Een laatste zaak waar ik het warm van kreeg was een dansvoorstelling door de Brede School Ter Maarsen. Niet alleen omdat het in een sporthal met honderden mensen bij 30 graden aardig opwarmde, ook omdat het een geweldige voorstelling was van heel veel kinderen van drie scholen en de peuterspeelzaal. Een heel bijzondere manier voor kinderen en leerkrachten om elkaar te ontmoeten, voor de ouders om ook eens het werk van andere scholen te zien, en voor de schoolkinderen om op een leuke manier met sport- en bewegen bezig te zijn.

Ik wil u allen een mooie en (behaaglijk) warme zomer toewensen,

Johan Hamster

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden