Namen

maandag 06 april 2009 16:08

Nog 331 dagen

Namen kunnen soms misleidend zijn. Een simpel product als WC-eend, heeft niets met eenden van doen. Het hondje Fikkie niets met vuur en ik hoorde laatst dat het tegenwoordig populair is om een meisje ‘Vlinder' te noemen. "Ik zie twee vlinders", zou in dat geval kunnen slaan op 2 meisjes, 2 insecten of van elk één. (Dat zou Wittgenstein een gruwel zijn, zeg ik even tussendoor tegen collega-filosofen.) Let wel, dit komt van iemand die door het leven gaat als Bachelor Hamster. Ik ben én geen vrijgezel én niet van dierlijke oorsprong. (En ja, dat laatste bedoel ik in dubbel opzicht.)

Ééntje waar ik vandaag tegenaan liep was de ‘laptop'. Vertaald uit het Engels betekent het gewoon ‘op schoot'. Een computer die je op schoot kunt gebruiken. En dat dan in tegenstelling tot de desktop-computer, die ‘on top of a desk', oftewel, op het bureau geplaatst dient te worden. Wat is er aan de hand: De trouwe lezers weten al van mijn kapotte computer. In die kapotte staat bevindt hij zich nog steeds. Inmiddels is wel duidelijk wat er aan de hand is. Ik heb waarschijnlijk mijn laptop te vaak op schoot gebruikt! Daar schijnt het ding niet op berekend te zijn geweest. De ventilatie van de laptop zit namelijk aan de onderkant, en bij gebruik op schoot worden de roosters door de benen bedekt. Daardoor is mijn laptop te warm geworden en is er het nodige gesmolten en uitgezet. Oftewel, laat u niet misleiden door de naam laptop, hij hoort niet op schoot, heb ik zojuist geleerd.

Politieke partijen dragen ook namen. Soms met een verwijzing naar idealen (vrijheid, democratie), soms met een kleur (groen, rood), soms met een getal (oprichtingsjaar, aantal kiezers?). De naam van mijn partij is redelijk duidelijk en verwijst naar een eenheid van Christenen en daarmee indirect naar Christus. Het gebruik van die Naam brengt wat mij betreft een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Er zijn meerdere groeperingen die ‘de C' in hun partijnaam opgenomen hebben. Toch zie ik grote verschillen... Laat een naam u dus vooral niet misleiden.

Inspiratie is wat anders dan fundering

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden