Onstwedde

woensdag 06 mei 2009 13:37

Nog 301 dagen / 43 weken

Het is altijd leuk als één van de speerpunten waarmee de ChristenUnie de verkiezingen in ging, gerealiseerd gaat worden. We roepen inmiddels bijna vier jaren dat we graag een sporthal in Onstwedde zouden zien verrijzen, eventueel in samenwerking met het onderwijs. Dat lijkt er van te gaan komen!

In een persbericht vanuit het gemeentehuis staat dat het college de raad voorstelt 6,1 miljoen beschikbaar te stellen voor de bouw van een multifunctionele accommodatie in Onstwedde. De beide basissscholen, het Ubbo Emmius, de peuterspeelzaal, een Sportzaal en overige culturele en ontspannings-elementen samen in één groot complex, met de diversiteit wel gewaarborgd. Een paar jaar geleden presenteerde het onderwijs al wensen in die richting, vorig jaar hebben we al driekwart van het bedrag gereserveerd, dus met een relatief kleine extra bijdrage krijgt Onstwedde waar het toch wel aanspraak op maakt, na jarenlang met een te kleine gymzaal en oudere schoolvoorzieningen (met name het Ubbo) te hebben moeten werken. Vanaf de zomer 2011 zou het nieuwe complex in gebruik moeten kunnen zijn.

25 mei zal het besluit d.v. worden genomen. Uiteraard moet de precieze uitwerking nog even goed bekeken worden. Maar ik ga ervan uit dat het doorgang zal gaan vinden. Ik verheug me er nu al op.

ChristenUnie: Ook de kleine kernen in beeld

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden