Extra

zaterdag 09 mei 2009 16:25

Nog 298 dagen

Het is weer zaterdag. En wel de zaterdag iets meer dan 2 weken voorafgaand aan de volgende raadsvergadering. Vaak ontvang ik op die dag de agenda voor de volgende keer. Ook vandaag was dat het geval. En deze keer een wel heel bijzondere. Ik heb al meerdere malen verteld dat het college naar ons idee niet al te veel stukken creëert die richting de raad gaan, en als ze komen, ze vaak te laat zijn. Het is de afgelopen jaren regelmatig gebeurd dat een raadsvergadering door gebrek aan stukken geen doorgang vond. Dit jaar is het anders opgelost: we hebben in plaats van 2 raadsvergaderingen per maand er nog maar één en daarnaast af en toe een commissievergadering om de informatieve stukken te behandelen. Tot nu toe leverde dat nog weinig lange raadsvergaderingen op.

Maar deze agenda is dus bijzonder. Want in het inleidende stukje staat de zin: "Indien beslist noodzakelijk, zal een extra raadsvergadering voor niet behandelde agendapunten plaatsvinden op woensdag 27 mei 2009 om 19.30 uur." Er staan zoveel punten op de agenda dat we er misschien niet door heen komen de 25e!

Er staanacht bespreekpunten op de agenda. Nou zou dat bij gemiddeld een half uur per stuk dan misschien net te doen moeten zijn in een avond, maar de kans is groot dat we daar over heen zullen gaan. Want we beginnen met de voorjaarsnota. Dat is over het algemeen één van de voornaamste stukken die een raad in een jaar te behandelen krijgt. Debatten over de begroting en de voorjaarsnota duren sneller uren dan dat ze na een half uurtje voorbij zijn. Daarnaast zal er ook wel wat tijd voor nodig zijn om het reddingsplan van de STAR, de nota onderhoud openbare ruimte en de Multifunctionele Accommodatie in Onstwedde te bespreken. En dan hebben we nog de helft niet gehad! Het aloude adagium gaat dus weer op: wie wat bewaart, die heeft wat. Als het college stukken opspaart en uit blijft stellen, dan komt er een keer een vergadering waar er ineens heel veel op de agenda staat. Dat wordt nog trainen vantevoren: zitvlees kweken, concentratie- en stemoefeningen doen en misschien maar op tijd op bed de komende tijd.

Raadsleden met passie
Hoopvol gestemd


De twee tips voor dit weekend. Maandag d.v. tip nummer 70 alweer.

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden