Schepping

dinsdag 12 mei 2009 13:14

Nog 295 dagen

Zojuist las ik op nu.nl dat Arie Slob, de fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer wenst dat leerlingen breed geïnformeerd worden over oorsprong-verhalen. Hij heeft zich er tijdens zijn carrière in het onderwijs over verbaasd dat in veel methodes de evolutietheorie als enige optie werd gepresenteerd, terwijl er meerdere theorieën over het ontstaan van de aarde te noemen zijn, waaronder uiteraard de scheppingstheorie. Ik deel zijn verbazing. We twijfelen aan alles, maar de evolutietheorie blijkt heilig.

Ik heb mij sowieso vaak verbaasd over het gemak waarmee mensen wetenschappelijke verklaringen voor waar aannemen. “Het is door slimme mensen bedacht, dus zal het wel waar zijn.” Maar zeg nou zelf, wie gelooft de wasmiddel- of cosmeticareclames als ze bogen op wetenschappelijk onderzoek! Waar het het ontstaan van de aarde en/of het bestaan van God betreft, lijkt mij het onderwerp van te veel belang om niet zelf ook op zoektocht uit te gaan.

Ik zou nu kunnen gaan vertellen hoe onwaarschijnlijk ik de evolutionistische verklaringen van het ontstaan van iets uit het niets, van leven uit dode materie en van orde uit chaos vindt, maar dat is weinig relevant. Nogmaals, denkt u er alstublieft zelf over na, nu u er de mogelijkheid nog voor heeft.

In de politiek willen we nog wel eens om een onderzoek vragen als we zelf te weinig informatie boven tafel kunnen halen. Ook daar kan het nooit kwaad om met een kritische blik te blijven kijken: wie zijn de onderzoekers, zijn er andere onderzoeken die het tegendeel beweren (heel vaak wel), hoe precies is het onderzoek uitgevoerd, hoe groot is de populatie en misschien wel het meest belangrijk: wie heeft het onderzoek gefinancierd? Want dat blijkt vaak de doorslaggevende factor, en is wat ons betreft ook een verklaring voor veel uitkomsten zoals bijvoorbeeld uit de bestuurskrachtonderzoeken.

ChristenUnie: Initieert discussies

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden