Druk druk druk

zaterdag 16 mei 2009 19:17

Nog 291 dagen

Het zijn drukke dagen voor de knoalster politici. Ik had de afgelopen week elke dag op pad geweest kunnen zijn. Ook de komende weken zitten goed vol tot voorbij de Europese verkiezingen op 4 juni. Veel heeft te maken met de voorjaarsnota.

Een korte schets van de uitnodigingen van de afgelopen week:

Maandag: raadscommissie. Tegelijkertijd ook de aftrap van de Europese verkiezingscampagne van de ChristenUnie in Groningen. Dinsdag: fractievergadering. Woensdag: ’s middags opening centrum voor jeugd, gezin en veiligheid en ’s avonds ledenvergadering. Donderdag: startsein sanering gasfabriek. Ook in de hele gemeente posters geplakt. Vrijdagavond (!): bedrijvencontact avond in kader van BOTSS. (Te veel om uit te leggen. Op deze link vindt u veel informatie.) Zaterdag: BOTSS. Maandag: Bijzondere bijeenkomst van de raad. We gaan kennismaken met de nieuwe rekenkamercommissie. Dinsdag: fractievergadering. Daarna is het weekend van hemelvaart waarin druk gewerkt zal worden aan de verdere voorbereiding van de raadsvergadering op maandag 25 mei. Die vergadering loopt waarschijnlijk uit naar woensdag 27 mei en vrijdag de 29e komen de collegaraadsleden uit partnergemeinde Liliënthal de hele dag op bezoek. Hier zal ik eerst stoppen. Ik zal nog wat vergeten zijn, en ik ben ook niet overal geweest.

Ik lees hier en daar wel eens onderzoekjes dat raadsleden de werkdruk te hoog vinden. Normaal gesproken heb ik daar nooit zo’n probleem mee. Er zijn weken dat er heel weinig gebeurd. Nog steeds is het wel te doen naast alle andere werkzaamheden. Grotendeels ook omdat activiteiten en afspraken te verdelen zijn als fractie met zijn vieren. Ik heb te doen met de kleinere fracties en mensen die over ver en veel werken naast hun raadslidmaatschap. Een dringende oproep dus van mijn kant: Help ons – ook in het kader van de werkdruk van uw raadsleden - minstens die vier zetels te houden volgend jaar!

ChristenUnie: Onderweg

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden