Belangen

maandag 18 mei 2009 16:49

Nog 289 dagen

Ik las zonet op de landelijke ChristenUnie site dat Arie Slob de aflossingsvrije hypotheek ter discussie wil stellen. Dat levert voor mij een leuk dilemma op. Eigenlijk vind ik dat hij gelijk heeft, het komt me echter op dit moment wel slecht uit.

De economische crisis waar we ons nu in bevinden is mede ontstaan doordat banken veel te veel krediet gaven, dat achteraf niet terug kon worden betaald. Het zou veel beter zijn als mensen toch langzamerhand hun schulden af gaan lossen, dan dat ze deze 30 jaren intact houden. Schulden zijn toch altijd iets dat zo veel mogelijk voorkomen moet worden, ze dragen altijd een risico met zich mee voor zowel de verstrekker als de lener. Ik vind het absurd hoe gemakkelijk mensen leningen aangaan voor al die dingen die in televisiespotjes verheerlijkt worden. Huizen zijn – voor de meeste mensen - een zo grote aankoop dat daar wel een lening voor aangegaan zal moeten worden, maar het zou toch wijs zijn om een lening na een bepaalde tijd te hebben voldaan.

Het aanzwengelen van de discussie komt mij echter wel een beetje ongelegen. Juist op het moment dat ik zelf bezig ben met het regelen van een hypotheek. Ook ik zie wel de voordelen van de blijvende belastingaftrek die een aflossingsvrije hypotheek met zich mee brengt. Met een spaarrekening parallel aan de hypotheek zou de schuld over 30 jaar in één keer afgelost kunnen zijn dan. Goed idee Arie, maar wat mij betreft mag de discussie nog even een paar maandjes duren...

Twee tips vandaag omdat ik zaterdag vergeten was ééntje extra te doen:

Reken af met dramatische schulden

Gedegen en bevlogen (de verkiezingsleus van de ChristenUnie in Stadskanaal 8 jaren geleden)

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden