Vragen

dinsdag 30 juni 2009 11:41

Nog 246 dagen

Ik heb nog niet geschreven dat het reces begonnen is of er komen schriftelijke vragen in de emailbox terecht. Het college mag dus nog even aan het werk. De vragen zijn van CDA-raadslid Jansen en gaan over zwemlessen. Ze vraagt of het college er van op de hoogte is dat er aan de minima onvoldoende geld wordt gegeven om zelf kinderen op zwemles te kunnen doen.

Dat bevreemdt me toch. Niet dat er te weinig geld voor is, dat is volgens mij al lang bekend, maar dat mevrouw Jansen met deze vragen komt. Nog geen anderhalf jaar geleden wilde het CDA, samen met PvdA en VVD een onderzoek naar het afschaffen van schoolzwemmen, omdat dat geld op zou kunnen leveren. De ChristenUnie was daar fel op tegen. De drie bovengenoemde partijen kwamen schoorvoetend terug op hun wens om het schoolzwemmen af te schaffen toen bleek dat ook de scholen er veel nut in zagen. Met name omdat er kinderen mee bereikt werden die anders geen zwemmen zouden leren: in het bijzonder kinderen van allochtone ouders en minima bleken hun kinderen meer dan gemiddeld niet zelfstandig op zwemles te doen.

Ik vermoed dat het college mevrouw Jansen gaat antwoorden dat de gemeente de zwemlessen betaalt: via het schoolzwemmen! Ouders die toch hun kinderen eerder willen laten zwemmen worden waarschijnlijk verwezen naar het participatiefonds, maar dat is een erg mager budget. Dat roept de ChristenUnie ook al jaren. Lang niet voldoende om alle gezinsleden van te laten sporten, laat staan een abonnement of een ander verenigingslidmaatschap te betalen. Ik ga er dus nu maar van uit dat we een medestander hebben gevonden in het CDA wat betreft het verhogen van het participatiefonds…

ChristenUnie: Niet tornen aan het schoolzwemmen!

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden