Sporten

woensdag 22 juli 2009 19:36

Nog 224 dagen / 32 weken

Er zijn zo van die dingen waarvan je weet dat ze goed voor je zijn, maar die je toch te weinig doet. De titel verklapt het al een beetje. Na de nodige tijd zal ik zometeen de voetbalschoenen maar weer eens aantrekken. De laatste keer dat ik dat deed was voor de wedstrijd van het gemeentebestuur tegen het G-team van SJS begin juni.

Eigenlijk weet bijna iedereen het wel. Een half uur matig intensief bewegen per dag. Dat is het minimum. Ik ken mensen die dat gemakkelijk halen, en er zijn momenten dat het goed lukt, maar sinds het weer weer mooier is en het zaalvoetbalseizoen stopte heb ik eigenlijk weinig meer gedaan.

Als gemeente ben je juist bezig om het sporten en bewegen zoveel mogelijk te stimuleren. We subsidiëren de verenigingen voor 1,5 miljoen per jaar. Investeren nog extra om jonge mensen aan het sporten te krijgen. Krijgen en geven geld vanuit het Buurt-Onderwijs-Sport-potje. En zijn sinds kort ook bezig met het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen, dat ruim een half miljoen betekent, alleen maar om mensen in beweging te krijgen.

Eigenlijk moet je het niet zo zien. Het geld dat er nu ingestoken wordt om mensen gezond te houden, voorkomt dat het later uitgegeven moeten worden om mensen weer beter te krijgen. Laat ik vanavond mezelf en de samenleving dus maar eens een plezier gaan doen. Waarschijnlijk volgt morgen of overmorgen een stukje over spierpijn.

ChristenUnie: Een gezonde geest...

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden