Slogan (met quizje!)

vrijdag 04 september 2009 22:27

Nog 180 dagen

 

Zojuist ontving ik een email van de bestuurdersvereniging van de ChristenUnie, waar alle vertegenwoordigende leden van de ChristenUnie automatisch lid van zijn. Er is hard gedacht over een slogan voor de komende verkiezingen. En ze zijn er uit: Stabiel, Betrokken, ChristenUnie. Er is een uitgebreide weging van deze termen aan vooraf gegaan en in de email staat een uitleg waarom deze kreten zo goed op de ChristenUnie slaan. Het is moeilijk om de aard van een partij in enkele kreten te vangen, en dat gaat volgens mij ook nooit helemaal lukken. Bij deze woorden heb je echter wel meteen een beeld voor ogen.

 

Mijn eerste indruk was toch dat de kreet niet zo sterk is als de kreet van de afgelopen periode: Voor Elkaar. Heerlijk dubbel. Een jaar of wat geleden bedacht door de jongerenorganisatie. Nog altijd eentje die ik kan waarderen. Het is echter ook een kreet die door heel wat partijen moeiteloos over genomen kan worden. Dat geldt voor wel meer kreten. Een leuk quizje: bij welke partijen horen de volgende kreten:

 

“Volgens mij”

”Samen sterk”

“Gedegen en bevlogen”

“Maak het verschil”

“Stem voor”

“Knokken voor wat kwetsbaar is”

“Kies voor toekomst, kies voor elkaar”

 

Morgen de antwoorden... Misschien even wennen aan onze nieuwe kreet, maar hij is toch specifieker dan alle kreten van hierboven. Die zouden alle ook op de ChristenUnie kunnen slaan, en andersom werkt het niet zo: hoeveel partijen kunnen zichzelf met recht stabiel noemen?

 

ChristenUnie: Een betrokken partij

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden