Nachtbus

maandag 07 september 2009 18:58

Nog 177 dagen

 

Afgelopen weekend heeft de eerste nachtbus gereden om uitgangspubliek veilig naar huis te vervoeren vanaf Stadskanaal. De bus rijdt vanaf half drie een aantal keren in twee richtingen: Ter Apel en Gieten. De raadsleden werden uitgenodigd om de eerste rit mee te maken. Meestal gaan we wel op de uitnodigingen in, maar deze hebben we maar laten zitten. Zondagochtend 2.15. Niet helemaal onze tijd. Ik begreep dat de nieuwe burgemeester wel op de bus is gestapt. Tja, je wil in je eerste werkweek natuurlijk niet te vaak nee zeggen.

 

Ik heb wel een beetje een dubbel gevoel over de bus. Allereerst mag wat ons betreft wat kritischer gekeken worden naar de sluitingstijden van de uitgaansgelegenheden. Het niet meer toelaten van nieuwe bezoekers na een bepaalde tijd heeft wel de voorkeur. Daarmee wordt voorkomen dat alle klanten in één keer buiten staan, wat de kans op ongeregeldheden zou vergroten.

 

Aan de andere kant is het wel erg positief dat de horecaondernemers dit mede mogelijk maken. Het is een fijn idee dat de uitgangers weer veilig terugkomen. Taxi’s schijnen er te weinig geweest te zijn en een BOB regelen is ook niet voor iedereen haalbaar. Met drank op achter het stuur is natuurlijk helemaal uit den boze. Met het gegeven dat we de huidige uitgangstijden hebben is de bus dus een mooie optie.

 

ChristenUnie: Horecabezoek veilig

 

 

 

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden