Weekje

zaterdag 10 oktober 2009 21:57

Door het midweekje dat ik er even tussenuit ben een paar korte schetsen over de afgelopen week.

 

Dinsdag 6 oktober – nog 148 dagen

 

Vandaag voor het eerst in 2009 gezwommen. Eigenlijk absurd dat ik, ondanks een geweldige zomer en mooie plassen op wandel- en fietsafstand en een goed overdekt zwembad op 500 meter afstand het nog niet eerder heb gedaan. Het is toch best lekker en heel gezond. Het Pagecentrum heeft ons heel wat geld en hoofdbrekens gekost. Eigenlijk maak ik er te weinig gebruik van. Het is wel goed om te weten dat we de prijzen voor gebruik van het complex voor de komende jaren zeker gesteld hebben op een aanvaardbaar niveau. Dat is grotendeels het gevolg van de inzet van de ChristenUnie daarvoor in het debat.

 

De tip voor dinsdag: Inzet voor betaalbare sport

 

 

Woensdag 7 oktober – nog 147 dagen / 21 weken

 

Wát een regen! In het minder vlakke Limburg stroomde het van de heuveltjes af. De paraplu kon niet voorkomen dat in ieder geval de onderste helft van het lichaam doorweekt raakte. Een warme douche, schone kleren en warme chocolademelk helpen vaak snel. Ik zag later op het nieuws dat er veel wateroverlast in Limburg was geweest. In Stadskanaal zorgen we tegenwoordig dat de waterberging voor nieuwbouw-projecten goed geregeld is. Zo ligt er een hele grote vijver bij het industrieterrein Vleddermond en bij het gemeentehuis.

 

De tip voor woensdag: Jaren vooruit denken

 

 

Donderdag 8 oktober – nog 146 dagen

 

Zo’n weekje vliegt om. Alweer de laatste volledige dag. Ik had de begroting meegenomen voor het geval ik me zou gaan vervelen. Die is de tas nog niet uit geweest en doet dat ook vandaag niet. Een VNG-magazine is hetgeen dat het dichtst in de buurt komt wat wel opengeslagen wordt. Dat is nog wel ontspannend. Verder is het enige politieke dat ik doe een erg interessant verhaal aanhoren van onze reisgenoten die ik absoluut door moet gaan spelen binnen de ChristenUnie. Verhalen en wijsheid van de werkvloer kunnen erg nuttig zijn voor iemand die er verder vandaan staat maar er wel over moet beslissen.

 

De tip voor donderdag: Beluistert uw verhalen

 

 

 

Vrijdag 9 oktober – nog 145 dagen

 

Het was mij maandag ook al opgevallen. Vandaag nog een stukje meer. Het kan behoorlijk druk worden op de weg. We hebben geen spitsuur meegemaakt, maar zowel bij Arnhem, Zwolle als Meppel bij lange na niet de maximumsnelheid kunnen rijden. Het viel me met name op dat er erg veel vrachtverkeer op de weg was. Een teken van herstel van de economie? Of is het anders nog veel drukker? Hoe dan ook zijn we goed en wel weer thuis gekomen. Vanaf Hoogeveen werd het rustig en konden we gewoon doorrijden. Stadskanaal kan zich met recht nog steeds een rustige plek noemen. Dat blijkt maar weer.

 

ChristenUnie: Echt bereikbaar

 

 

Zaterdag 10 oktober – nog 144 dagen

 

Vandaag alle post en nieuws maar weer doorgenomen. In een week kan toch veel gebeuren. Onze fractieondersteuner heeft 4 versies van het verkiezingsprogramma geproduceerd. De voorzitter van het promotieteam heeft dit weblog op Onstwedde.nl weten te krijgen en Groenlinks heeft een lijsttrekker bekend gemaakt. Ook zijn de raadsstukken binnengekomen. Een beste lijst. Het werk gaat gewoon verder. Ook tijdens een weekje afwezigheid.

 

Vandaag nog twee tips, voor het weekend:

ChristenUnie: Leert altijd

ChristenUnie: Heeft oog voor de wereld om zich heen

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden