Antwoorden

vrijdag 06 november 2009 15:02

Nog 117 dagen

 

Ik ontving zojuist een envelop met het bekende logo in twee kleuren blauw op de voorkant. Dat gebeurt regelmatig, meestal zitten er stukken in. Soms ook uitnodigingen. En als je als raadslid schriftelijke vragen hebt gesteld, worden die schriftelijk beantwoord. De vragensteller krijgt dan de antwoorden per post thuisgestuurd. Het bleek om zo’n brief te gaan. Alleen... ik heb geen vragen gesteld waar ik nog antwoord op verwachtte.

 

De brief opent met:

 

Geachte heer Hamster,

 

In uw vergadering van 31 augustus 2009 verzocht u ons om een standpunt over de door de raad ingestelde commissies en in het bijzonder de zittingsduur van dergelijke commissies.

 

Die vraag heb ik niet gesteld. Ik denk dat er een foutje gemaakt is. Ik heb het maar even nageluisterd zojuist via ons raadsinformatiesysteem.

 

Misschien had de aanhef moeten zijn: “geachte raadsleden.” Het betreft namelijk de beantwoording van een vraag van VVD-raadslid Borgesius, ondersteund door CDA-er Plieger. Dit alles naar aanleiding van het ChristenUnie-standpunt, verwoord door collega Wubs.

 

Wij vonden het namelijk niet correct dat de commissie Duurzame Energie voort zou bestaan, nadat de taak waarvoor zij was opgericht was afgerond. De bovengenoemde fracties toonden begrip voor onze weigering akkoord te gaan, gingen zelf wel akkoord met het instandhouden en vroegen om nieuwe onenigheden uit te sluiten, om een standpunt over de taken en zittingsduur van commissies. De voorzitter zei vervolgens dat het presidium daar naar zou kijken.

 

Van het presidium komt echter geen antwoord. Het college heeft een standpunt in genomen en stuurt die nu per brief. Aan mij. Bijzonder. Misschien moet ik ze er maar eens een vraag over stellen. Ik ben benieuwd wie dan de antwoorden krijgt.

 

 

ChristenUnie: beantwoording nauwkeurig en op tijd

 

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden