Persbericht

dinsdag 17 november 2009 21:31

Nog 106 dagen

Als 200e dagboekbijdrage het persbericht dat ik vanochtend typte over gisteravond:

 

ChristenUnie verkiest Ingrid Sterenborg tot lijsttrekker

 

17 november 2009

 

Ingrid Sterenborg-Kooij uit Onstwedde is door de leden van de ChristenUnie verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart aanstaande. De vergadering nam unaniem het voorstel van het bestuur daartoe over. In het dagelijks leven is Sterenborg naast moeder van 3 kinderen, maat in een agrarisch- en een duurzame energiebedrijf. Zij is bezig aan haar tiende jaar in de gemeenteraad van Stadskanaal en heeft eerder een periode lang het fractievoorzitterschap bekleed.

 

De volgende plekken op de lijst worden gevuld door de zittende raadsleden Johan Hamster uit Stadskanaal en Okko Dijkstra uit Mussel. De top 6 wordt verder gecompleteerd door nieuw talent, in de personen van Bert van Beek, Tjip Douwstra en Guurtje van der Heide. “Het is goed om te zien dat de lijst zowel continuïteit als vernieuwing betekent,” aldus de kersverse lijsttrekker, die in haar acceptatiespeech verder aangaf de rol dankbaar en vol enthousiasme te aanvaarden. Ze hoopt op tenminste het behoud van de vier zetels van de afgelopen 12 jaren. Hans Wubs die na enkele decennia in de lokale politiek af zal zwaaien werd uitgebreid bedankt voor gedane arbeid

 

Naast de lijst werd ook het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de komende vier jaren onder het motto “Stabiel, Betrokken, ChristenUnie!”

 

ChristenUnie: alle 15 goed

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden