BIZ

zaterdag 12 december 2009 20:32

Nog 81 dagen

 

Deze regering heeft de mogelijkheid geschapen dit jaar, om bedrijven investeringszones (BIZ) in te stellen. Het is een experiment, naar aanleiding van regelingen die in landen om ons heen al gebruikelijk zijn.

 

Het idee van een BIZ is dat op verzoek van ondernemers de gemeente een gebied kan aanwijzen, waarin een belasting geheven wordt die door de ondernemers zelf ingezet kan worden voor door hen aan te wijzen doelen. Door deze heffing in te stellen worden álle ondernemers verplicht om bij te dragen voor zaken waar ook iedereen voordeel bij heeft. De afgelopen jaren hebben de Centrum Winkeliers al dingen georganiseerd in ons centrum, zoals bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. Dat werd echter door slechts een gedeelte van de Winkeliers betaald, hoewel eigenlijk iedereen er baat bij heeft. Winkeliers van landelijke ketens krijgen soms geen toestemming van hun hoofdkantoor om bij te dragen. En er zijn misschien ook andere redenen te bedenken, waarom ze geen lid werden van de Centrum Winkeliers vereniging.

 

Door een BIZ in te stellen zou het probleem van deze ‘free riders’ opgelost kunnen worden. Maandag beslist de gemeenteraad of de BIZ er ook werkelijk komt. De ChristenUnie heeft nog wel wat vragen. Een beste lijst eigenlijk. Toen ik vandaag mijn reactie voor maandag aan het voorbereiden was had ik zo een A4-tje tekst vol. Ik ben benieuwd welke antwoorden ik ga krijgen. De ChristenUnie staat namelijk helemaal niet negatief tegenover de zone, het moet echter wel goed geregeld zijn!

 

ChristenUnie: Eerlijk verdelen van kosten

ChristenUnie: Regelingen goed uitwerken

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden