Respect

donderdag 14 januari 2010 22:07

Nog 48 dagen

 

Vanmiddag was ik bezig met de tekst voor het promotiefilmpje. Daarin proberen we verschillende eigenschappen van de ChristenUnie naar voren te brengen, rondom het centrale thema Stabiel, Betrokken, ChristenUnie. Het is denk ik niet de meest ‘catchy’ leus die gevonden had kunnen worden, maar het snijdt wel hout. Des te langer ik over het woord ‘betrokken’ nadenk, des te meer vind ik hem kloppen.

 

Zoals u misschien wel weet gaat het CDA campagne voeren met als uitgangspunt ‘respect’. Ik denk dat een vergelijking van de begrippen ‘betrokken’ en ‘respect’ haarfijn een verschil tussen de ChristenUnie en het CDA blootlegt.

 

Respect is iets op afstand. Iets of iemand wordt onderscheiden. Je eerbiedigt het bestaan van de ander in jouw nabijheid. Het bestaan van verschillende opvattingen of geloven naast elkaar. Je hebt respect voor die van een ander. Dat is een positieve instelling.

 

Maar betrokkenheid gaat verder. Je gaat tussen mensen staan, niet er tegenover. Je gaat naar die ander toe en informeert naar zijn welbevinden, je omarmt hem als het ware. Neemt zijn last op je en probeert die te verlichten. Betrokkenheid is een uiting van naastenliefde.

 

In deze schetsen wordt het nuanceverschil duidelijk. Ik respecteer de insteek van onze landelijke coalitiegenoot, kan hem onderschrijven, maar ben blij dat de ChristenUnie betrokken is.

 

ChristenUnie: Inzet

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Respect'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 16-01-2015 04:09 Quote
In de continuiteit Replica Horloges van haar partnerschap met Bentley introduceerde Breitling watch merk net een Namaak Horloges geheel nieuw model van chronograaf verdubbeld in de GMT-functie. Een uurwerk (49mm) opleggen aan innovatieve Rolex Replica esthetiek, verfraaid met details, kortom, een nieuwe look in een collectie die is niet klaar met haar cursus grafiek... Beide modellen zijn ontworpen om te trouwen snelheid metalen riem of armband deze exclusieve rubber chronograaf GMT.
Nieuw bericht

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden