Falen, draaien en dralen

maandag 25 januari 2010 17:07

Nog 37 dagen

 

Als er iets is wat niet helemaal goed lijkt te gaan met dit college, dan is het de communicatie. Vanavond zullen we wethouder Duit horen over zijn kijk op de gang van zaken rond SPW. Heeft Duit nu dingen toegezegd of niet? Een dik half jaar geleden heb ik hem al moeten zeggen dat ik mijn twijfels had bij een verklaring in ditzelfde dossier, maar toen over de motorclub MAC.

 

Duidelijk is in ieder geval dat zowel SPW als MAC niet blij zijn met de wethouder. Ik las dat de PvdA-fractie een voorstel gaat doen om de zaken aan te pakken. Ik ben benieuwd naar het voorstel, we willen ook graag dat alles opgelost wordt. Maar eigenlijk heeft de PvdA zijn kans op dit onderwerp gehad. De hele gang van zaken lijkt namelijk het gevolg van het falen, draaien en dralen van de twee PvdA-wethouders de afgelopen 8 jaren. Dat laat onverlet dat als de PvdA een goed voorstel doet, wij dat zullen steunen, simpelweg omdat de situatie nu een goed einde nodig heeft.

 

Alles hangt samen met de MFA Noord die van het college op hetzelfde terrein zijn plaats moet krijgen. Daarin moeten onder andere kleedruimten en kantines komen voor de voetbalvereniging. Vanwege de crisis schijnt Duit de voorkeur te geven aan enkel het bouwen van deze MFA en de velden te laten voor wat het is. Wij maken de omgekeerde keus: laat SPW nu - na 8 jaren gesteggel en al dan niet gedane toezeggingen - zijn nieuwe velden krijgen, met een geschikte plek voor MAC, en kijk of de MFA een jaar of tien uitgesteld kan worden. Op dat moment lijken de scholen in de buurt ook aan vervanging toe en kan de M in MFA ook werkelijk voor Multifunctioneel gaan staan. 4,5 Miljoen voor de functies die het nu moet krijgen is ons simpelweg te gortig en kapitaalvernietiging als de scholen daarnaast over tien jaar vervangende nieuwbouw nodig hebben.

 

ChristenUnie: trotseert

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden