ChristenUnie wil aandacht voor misstanden in de prostitutie

maandag 29 januari 2018 18:33

ChristenUnie Stadskanaal wil trainingen voor professionals in het herkennen van misstanden in de prostitutie. Daarom dient de ChristenUnie tijdens de raadsvergadering van maandag 29 januari een motie in samen met de SP, PvdA en CDA. Hiermee moet iedereen die beroepsmatig in aanraking kan komen met slachtoffers van gedwongen prostitutie, signalen beter herkennen zodat mensenhandel wordt aangepakt.

Actie
Volgens de Nationaal Rapporteur Mensenhandel bestaat binnen elke gemeente het risico op mensenhandel en heeft men hier vaak te weinig kennis over. 35% van de gemeenten in Nederland weet niet of mensenhandel voorkomt in hun gemeente en maar liefst 95% heeft hier geen beleid op. Uit schattingenonderzoek dat de Nationaal Rapporteur samen met UNODC in 2017 heeft uitgevoerd, blijkt dat er vijf keer meer slachtoffers in Nederland zijn dan er worden geregistreerd.

ChristenUnie-raadslid Frits van der Heide: “Signalen van misstanden worden nog te vaak gemist. Wij willen dat er iets gedaan wordt aan de uitzichtloze situatie van de duizenden mannen, vrouwen en kinderen in Nederland die vast zitten in deze moderne vorm van slavernij. Het is een urgent en schrijnend probleem waarvan we de volle omvang niet eens in beeld hebben, daarom willen we dat het college actie onderneemt.”

Bijeenkomsten
Om gemeenteambtenaren, gemeentelijke toezichthouders en hulp- en zorgorganisaties maximaal bewust te maken van de signalen van mensenhandel wil de ChristenUnie dat de gemeente Stadskanaal bijeenkomsten gaat organiseren over gedwongen prostitutie/mensenhandel. Bij deze training kan gebruik gemaakt worden van experts, de Inspectie SZW en de politie.

“Dit is wat ons betreft een eerste stap. We willen ook dat de gemeente onderzoekt welke mogelijkheden er nog meer zijn om de aandacht voor gedwongen prostitutie/mensenhandel te vergroten.” Aldus Van der Heide.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil aandacht voor misstanden in de prostitutie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.