Gesproken tekst motie Regenboogvlag

Bert van Beekmaandag 25 maart 2019 18:52

Er is gesproken op de nieuwjaarsreceptie, vervolgens zijn er verschillende mailwisselingen geweest tussen de fractievoorzitters. Dit heeft geduurd tot vrijdag ochtend, vervolgens heb ik een mail verzonden aan overige fractievoorzitters. Graag wil ik een stukje uit die mail aanhalen aangezien ik daar geen reactie op heb gekregen. Dan wordt er in de raad over teleurstelling gesproken, ik ben op mijn beurt erg teleurgesteld in u als fractievoorzitters in persoon.

Citaat uit de mail:

Ik wil er niet te diep op in gaan. Ik zou niet willen dat wie dan ook gekwetst wordt. Niet uit de overtuiging dat de LHBTI gemeenschap geen steun verdiend maar uit de overtuiging dat een ieder er gewoon mag zijn hoe en wat die ook is. Ik wil niemand (be)-ver-oordelen en wil ook niemand de mond snoeren begrijp mij goed. Maar vandaag betreft het deze groep en morgen een ander. Laten wij als gemeente onafhankelijk blijven en geen mensen/groepen/ gemeenschappen in een hokje plaatsen en afhankelijk van het onderwerp hier op reageren danwel wel of niet ondersteunen. Nederland en in deze Stadskanaal is een land /plaats van  minderheden, waar de LHBTI er een van zijn. Overige meerder en minderheden qua bijvoorbeeld geloof/ras ervaren soms ook uitsluiting en discriminatie. Gelukkig zien we daar weinig van in Stadskanaal. Maar ook zij verdienen onze steun.   Want steun ik in deze de een dan sluit ik de ander uit en dat wil ik voorkomen.
Ik vind dat de overheid (gemeente Stadskanaal)geen statement hoeft te maken in deze. Ik begrijp dat anderen hier anders over denken. Maar ik stel voor de eenheid in de stadskanaalster politiek te behouden en ons in te zetten voor al onze inwoners. Iedereen hoort erbij. Wij streven toch met z’n allen hier naar een inclusieve samenleving. In Stadskanaal mag je zijn en geloven en denken zoals je bent en wilt.

Vanuit de bijbel wordt ons voorgehouden onze naaste lief te hebben als onszelf. Dit is 1 van de geboden die Jezus ons heeft gegeven.  Dit heb ik hier al wel vaker gezegd en ik wil benadrukken dat wij als partij hier volledig achter staan. 

 

Bert van Beek

« Terug

Reacties op 'Gesproken tekst motie Regenboogvlag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.