De gemeenteraad van Stadskanaal komt bijeen om een dringende oproep te doen aan alle Nederlandse gemeenten en bestuurders.

WhatsApp Image 2023-12-11 at 12.30.37.jpegmaandag 11 december 2023 13:01

De gemeenteraad van Stadskanaal komt bijeen om een dringende oproep te doen aan alle Nederlandse gemeenten en bestuurders. We willen dat elke gemeente zijn verantwoordelijkheid neemt en bijdraagt aan de humane opvang van asielzoekers, waaronder het Aanmeldcentrum in Ter Apel.

Recentelijk heeft Stadskanaal crisisnoodopvang geopend voor maximaal 200 asielzoekers aan de Manegelaan. Dit besluit werd breed gesteund door alle raadsfracties, maar we merken op dat veel andere gemeenten niet actief bijdragen aan het verlichten van de schrijnende situatie in Ter Apel.

Fractievoorzitter Frits van der Heide benadrukt: "Dit is een gezamenlijk vraagstuk, laat elke gemeente zijn aandeel nemen! Ook buiten de provincie Groningen."

Het spoeddebat begint om 19.30 uur en wordt gevolgd door de vergadering van de raadscommissie. Laten we samen stappen zetten naar een meer humane opvang voor asielzoekers.

« Terug